Строительная компания Авеню


Мы в Facebook
Мы в Instagram
Мы в Twitter

О строительстве домов
и ремонте помещений

Услуги,возможности,
предложения о строительстве
и ремонте .....
Актуальные статьи о строительстве
размещаются бесплатно.

Вход на сайт

Фундамент своїми руками

Безпека будь-якої будови залежить в першу чергу, від того, як міцний їх фундамент.

Якщо Ви ніколи не займалися будівництвом фундаменту, займатися цим самому зовсім не обов'язково. Буде краще, якщо Ви скористаєтеся послугами фахівців або покличете на допомогу друзів, які вже мали подібний досвід.

Проте, якщо вами твердо вирішено побудувати фундамент власноруч, то необхідно підготуватися - довідатися про специфіки різних типів фундаментів, знайти матеріали, поради, з приводу всіх виникаючих нюансів при будівництві фундаменту. Звичайно, якщо ви будете будувати фундамент своїми руками, то це буде на багато дешевше, ніж з найнятими фахівцями.

Для того, що б, як кажуть «набити руку», тобто, набратися практичного досвіду, почніть спочатку з більш простого проекту - фундамент гаража або маленького сарайчика. Адже в першу чергу, для таких будов будувати фундамент набагато легше, а по-друге, в випадки допущення помилок, наслідки не будуть такими недолугими.

проект фундаменту

Залежно від розмірів будови, фундамент може бути, як невеликий, так і глибокий. Дрібний фундамент встановлюють на глибину близько 1 метра. По всьому периметру фундаменту розташовують бетонні опори або бетонну стіну, призначення яких розподілити під фундаментом навантаження стін на землю.

До іншого типу дрібного фундаменту відноситься плитковий фундамент. Цей тип фундаменту, розподіляє навантаження на землю через бетонні плити.

Використання глибокого фундаменту, зазвичай відбувається в місцях, де існує ймовірність підтоплення, нестійка грунт. Такий тип фундаменту розподіляє навантаження будинку поступово, від нестійких шарів грунту, до сильніших.

Проект фундаментаПланіровка фундаменту.

Будівництво фундаменту необхідно добре спланувати з використанням будівельних норм і правил. Крім того, необхідно отримати дозвіл на будівництво.

Отже, стаття передбачає будівництво фундаменту своїми руками і вперше, тому почнемо з дрібного фундаменту.

Такий тип фундаменту, являє собою бетонні блоки або вилиту бетонну стіну. Перше, що необхідно зробити, це вирівняти ділянку по забудову або вирити траншеї для вашого фундаменту. Потім, робимо розмітку фундаменту і на відстані близько 0,5 м. один від одного встановлюємо бордюри, формують форму майбутнього фундаменту.

  Встановлення форм або опалубки

Форму або опалубку для фундаменту будують із звичайних дощок, які після завершення легко видаляються.

Залежно від розмірів вашої будови, визначається висота фундаменту. Приміром, для таких будов як гараж, висота фундаменту повинна починатися від 80см. Для великих будівель, таких як двох поверховий будинок, его висота повинна бути не менше 1,0 метра.

Далі по всій довжині майбутнього фундаменту вставляють сталеву арматуру - це важливий елемент фундаменту, який визначає його міцність і здатність витримувати великі навантаження. Далі виробляється заливка бетону з подальшою механічною вібрацією. Ця процедура необхідна для того, щоб позбутися від виниклих повітряних пустот.

Поки бетон ще не застиг, необхідно подбає про кріплення фундаменту до каркасу. Кріплення залежить від того, який каркас будинку ви плануєте використовувати. Кріпленням може побут і виступаючий анкерний болт або арматурна сітка. Кріплення встановлюють у верхній частині фундаменту.

Встановлення форм або опалубкіЗалівка плити

Наступний етап, після заливки фундаменту - будівництво бетонної плити, вона те й буде підставою для підлоги. Перед заливанням плити, під уникнення підвищеної вологості після заливки, насипається шар піску або гравію. За насипу, встановлюється бордюр-форма вашої плити.

Перед заливанням плити, також рекомендується вставка металевої сітки, для надання додаткової жорсткості та запобігання тріщин. Після закінчення заливки плити ще застиглий бетон вирівнюють. Після всього цього, дочекайтеся повного висихання, і будівництво фундаменту закінчено.

Заливка плити Как наводилось на початку дива, такі дані, як товщина, ширина плит і опор, яка потрібна дротяна сітка, і т.д. Все це передбачено будівельними нормами і правилами.

Один момент, на який потрібно звернути увагу, це відводи в каналізацію, підводи водопроводу і систем опалення. Всі ці моменти необхідно врахувати ще до початку будівництва вашого фундаменту.